Cannelon

Cannelon

Cannelon (franz., spr. kann'lóng), eine geriefte Käse- oder Backform; ein pastetenähnliches Gebäck mit verschiedenartiger Füllung (Cannelons von Tours).


http://www.zeno.org/Meyers-1905. 1905–1909.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Schlagen Sie auch in anderen Wörterbüchern nach:

  • cannelon — (ka ne lon) s. m. Moule des fromages glacés, etc …   Dictionnaire de la Langue Française d'Émile Littré

  • cannelon — can·ne·lon …   English syllables

  • cannelon — ˈkanəlˌän noun ( s) Etymology: probably from Italian cannellone tubular noodle for soup, aug. of cannello segment of a stalk of cane, small tube, from canna cane, reed, from Latin more at cane 1. : a hollow roll or cone of baked puff paste… …   Useful english dictionary

  • канелон — а, м. cannelon n. Жестяная дорожчатая форма к оливанию желе, сыров и прочаго.1795. Сл. пов. Земляница в канелонах мороженых. 1795. Сл. пов. 2 91. Petits cannelons frits à la purée de gibier. Пирожки канельоны жареные. Радецкий 1852 1 19. Мелкие… …   Исторический словарь галлицизмов русского языка

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”